Jump to content
Sign in to follow this  
TorqueManiac

ABS Light keeps flashing while riding?

Recommended Posts

So the solid light goes away when I start riding. Then on braking the lever pulses while it is off. And then after a while it starts blinking and pulsing stops indicating ABS is disabled. Seems like the pulsing on braking is some ABS malfunction. Forums report if the battery doesn't have enough CCAs, ABS can malfunction. The new battery is causing this? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact issue as here but no resolution in that thread. I cleaned the sensors

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No real answer, just speculation... So, I'm not 100% sure what kind of sensor the ABS sensor is (I've never had a problem with it, so I've never needed to know) but I suspect it's a "hall effect" sensor. A hall effect sensor operates on magnetics, meaning that the distance between the sensor and the ring can make a big difference. Personally, I would take it apart, clean everything and make sure the calipers are moving smoothly on their pins. If the rings get stuck off kilter it could give a false reading making the system think you're perpetually spinning a wheel, causing the pulsing on braking and eventually the error. It could also be something that only happens while warm. Hope it helps... It can't hurt to try it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.