Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'tachmeter'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Enthusiast Discussion
    • VFR Models
    • V4 Adventure/Touring Bikes/Production Race Bikes
    • Rider Groups - Ride Planning
    • Ride Reports - VFR Touring/Riding
  • VFR TECH
    • Motorcycle Maintenance
    • Modifications
    • Equipment and Gear
  • General Information
    • OTHER Motorcycle Talk (non vfr)
    • Riding Technique
    • Motorcycle Racing Talk
    • Official Welcome Forum
    • Bargain Finder
  • VFRD Website Info
    • Site Comments, Help, & Support
    • VFRD Major Events
    • Classifieds *use private messenger*

Blogs

  • HispanicSlammer
  • Dennis The Menace's Blog
  • teleskier's Blog
  • dude's Blog
  • Danno2's Blog
  • superfunkomatic's Blog
  • Darth Bling's Blog
  • Lukebin's Blog
  • MartinkaP's Blog
  • Sfassaert's blog
  • Moto_Man's Blog
  • wildwr's Blog
  • Dan's Blog
  • St├ęphane's Blog
  • Hydrok's Blog
  • TheScott's Blog
  • Joe (jigga)'s Blog
  • roadrunner's Blog
  • kwr8728's Blog
  • wildwestrider's Blog
  • vfr800fiRyder's Blog
  • Lorenzo's VFRC211V Blog
  • 25th VFR's Blog
  • leo's Blog
  • RedDog's Blog
  • Midnight Sun
  • Shamir's Blog
  • Vanion2's Blog
  • Brian Fairleigh's Blog
  • solohvs' Blog
  • JSZR2's Blogs
  • Chief Nobody's Blog
  • shikyo's Blog
  • legalese77's Blog
  • Tightwad's Garage
  • jdfletcher21's Blog
  • wooly72's Blog
  • JHKolb's Blog
  • SA2360's Blog
  • elizilla's Blog
  • gm_kaiser's Blog
  • bliss' Blog
  • poconovfr's Blog
  • Penetrator's Blog
  • Daniel Paul's Blog
  • jljanda's Blog
  • skuuter trash's Blog
  • ArTravlR's Blog
  • cozye's Blog
  • Joe's RC30
  • ST3V0's Blog
  • buttercup2230's Blog
  • Dutchinterceptor's Blog
  • want2ride's Blog
  • PLEASE HELP!!!!
  • ssteveyboy's Blog
  • dmhquattro's Blog
  • vfrurknee's Blog
  • hoffy's Blog
  • YelloJacket'00's Blog
  • mountlocal1's Blog
  • vfr13984's Blog
  • Mccoy's Blog
  • champ's Blog
  • Ryanme17's Blog
  • darksideracerx1's Blog
  • jbbcd's Blog
  • VolsFan's Blog
  • Velocity Stack project 'completed'
  • petershotrod's Blog
  • pelcarl's Blog
  • Peto's Blog
  • titanmotocradle's Blog
  • Jason's Blog
  • FIREFIGHTER35's Blog
  • WheeeFR's Blog
  • hazchem's Blog
  • mario02's Blog
  • 1998 VFR "Facelift"
  • Veefer Madness' Blog
  • SEBSPEED's Blog
  • y2kvfr's 9 Years without Maintenance
  • farmer15001's Blog
  • cttrrn's Blog
  • wildmanofrock's Blog
  • Britt's Two Wheeled Blog
  • Hex's Blog
  • tc rides' Blog
  • ZenMoto's Web Log
  • ronoc999's Blog
  • Monk's Blog
  • Sport Toring choices hotting up
  • Thunderbird1984VF700guy's Blog
  • mrfaulty's Blog
  • y2kmeatballs' Blog
  • Prednisone Online Without a Prescription
  • didit's Blog
  • Jonesboyuk's Blog
  • andre123's Blog
  • speedball73's Blog
  • rojovfr's Blog
  • Superfunkomatic's Blog
  • testdisplay's Blog
  • ponrod's Blog
  • Frogfoot's Blog
  • bassjones' Blog
  • tob's Blog
  • TexOz's Blog
  • ttownveefer's Blog
  • WIN6's Blog
  • norcalvfr's Blog
  • Blog
  • News From The Swamp
  • runjumpcoachian's Blog
  • frogn8r's Blog
  • whitecl0ver's Blog
  • kotis' Blog
  • Ally Wood Photography
  • mafuking's Blog
  • VFR 800 Mountain Trails
  • Crash28923's Blog
  • zeocen's Blog
  • Ruan's Blog
  • madmust's Blog
  • Ethanol and Motorcycles
  • newbike's Blog
  • banderso's Blog
  • rfv's Blog
  • OzVFR go to PI 2010
  • flavadave98VFR800FI's Blog
  • vissie's Blog
  • flavadave98VFR800FI's Blog
  • RC26LUVR's Blog
  • EasyE's Blog
  • criticalbill's Blog
  • TABORNATOR's Blog
  • RussRedVFR's Blog
  • TomG33's Blog
  • Reading, Riding, and RPM
  • RABELLO's Blog
  • danmurphymn's Blog
  • James69's Blog
  • VFR750Motard's Blog
  • nick's Blog
  • JTVR's Blog
  • jongkon's Blog
  • DirtyBrownDog's Blog
  • dunaganta's Blog
  • bigboy1's Blog
  • fstaRocka's 89 VFR750F Project
  • Duc2V4's Blog
  • billyjackjimbob's Blog
  • 83 Interceptor Oil mod
  • PanzerAstridBears' Blog
  • nelbondo's Blog
  • vfrurknee's Blog
  • tc339's Blog
  • Ilan's Blog
  • buwawa's Blog
  • dadofseven's Blog
  • apertchik's Blog
  • Audigier's Blog
  • Russel Rudman Blog
  • Money Savings Tips
  • vfr3000's Blog
  • Chipstott's Blog
  • redlad's Blog
  • CornerCarver's Blog
  • cbxjohn's Blog
  • LoopRider's Blog
  • Jon's Green VFR Dairy
  • illyjan's Blog
  • johnpit000's Blog
  • Tagaro's Blog
  • MadisonEmma's Blog
  • sybfd12's Blog
  • Bucket List: 2014 Cross US Ride
  • vfourvictory's Blog
  • criticalmass181's VFR diet
  • Kustomize it!!
  • billb70's Blog
  • mirodmin's Blog
  • Dreadman72's Blog
  • BikerJoe's Blog
  • 98vfr800i's Blog
  • mv577 Cross Country
  • vs2015's Blog
  • jackhammer63's Blog
  • PAVFRFAN's Blog
  • drhoy's Blog
  • Zupatun's Blog
  • davetheslave's Blog
  • salim's Blog
  • wayfastwil's Blog
  • Big Red
  • Karbunkle's Bloggy Blog...
  • Fightervfr
  • cycleknight
  • Nasaorbit13
  • Exhaust
  • Senger
  • Wightwalker
  • Vfrness Help
  • Jim Lindsay
  • Frustrated with new to me 1993 VFR750 - Won't run when warm

Categories

  • Power Commander Maps
  • Owners Manuals and other
  • Routes and Custom POI's
  • Article Scans

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Skype


Facebook


Location


In My Garage:

Found 1 result

  1. Gbernier

    VFR800 03 many electrical issues

    Hi, I just bought a VFR800 2003 about a month ago and everything was going just fine until many electrical issues showed up. The first one that I noticed was the Clock and trip odometer would reset back to 0 almost everytime I would start the bike (but not always). Also, when parked in the sun for a while, the multipanel display would be completely blank until I start moving, then with the wind cooling it down, it would just come back after like 1min of driving and everything would be fine. I went for a long ride on a sunny 40 Celcius (over 100 Fahrenheit) day, driving on country roads, the oil temp would be just fine, but when I stopped at a red light, the bike started overheating and the oil temp was going up like crazy. I found the ''overheating'' very odd since the fan was on and the airflow wasn't bad so I just decided to keep riding monitoring the oil temp to see how it would react. The temperature was jumping by an increment of like 15 degrees (Celsius) passing from overheating at 128 for example, to normal at 100. I did some troubleshooting on this matter latter and found out that the thermostat was functioning just fine, opening around 80 degrees and cooling the bike off maintaining the temperature around the high 80s and low 90s. I did a complete flush of the cooling system and made sure there was no air in the system. When checking the radiator fan with a multi-meter, I created a spark and then I was getting 0 volt my eyes off of the gauge). The oil temperature was reacting just fine going up and down 1 or 2 degrees at a time, and then out of nowhere, it started ''overheating'' again going up by 15degrees and coming back to normal every now and then. Lastly, my tachometer started jumping on the highway on that same ride dropping and catching up for a while and then going to 0 for sometimes. The problem was intermittent and it would work every now and then and don't some other times. Now it's mostly either working for a couple of seconds when the bike is cold or not working at all after a minute or two. I absolutely hate troubleshooting intermitting electrical issues and I was wondering if all of these symptoms would be related to one common issue? Thanks in advance, the bike is running just fine, it's just so frustrating driving with faulty gauges.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.